Het ontstaan


In juni van 2018 woog ik 107kg na een paar jaar niks te hebben gedaan. Ik reed nog wel op m’n fiets maar het mocht geen naam hebben.
In juli van 2018 reed een nog dikkere man op een elektrische fiets me omver. Na een halve dag in het ziekenhuis hield ik daar een rugblessure aan over.

Een paar maanden later was mijn rugpijn over en zei ik tegen mezelf dat ik nu de beste vorm van mezelf zou worden.

Ik begon weer serieus te trainen. Ik werd elke dag om 4:30 wakker om voor dat ik naar het werk ging een training te hebben gedaan. Soms was het zwaar en zat ik alleen, in de schuur huilend op de fiets omdat een workout niet lukte en met het gevoel dat ik nooit meer op m’n oude niveau terug zou keren, maar dat gevoel ging steeds makkelijker voorbij. Het werd me allemaal duidelijk toen ik m’n trainingen in de ochtend deed.
Vandaag de dag weeg ik weer onder de 80kg, ben ik sterker dan dat ik ooit ben geweest en behaal ik mijn grootste fietsprestaties.

Om te “vieren” dat ik 1200 volgers op Strava had (voor wat het waard is), had ik het idee om een wekelijkse maandag ochtend 5 uur meetup op Zwift te houden voor de wekelijks portie motivatie.
Gewoon om de week met een beetje voorsprong op de rest van de wereld te starten. Omdat ik toch bleef fietsen en er vraag was kwam er een groepje om 6 uur bij.
Het groepje van 5 uur was zo klein dat deze in augustus 2021 kwam te vervallen.
En daar voor in de plaats kwam er elke werkdag een groepje van 6 tot 7uur.
Stacks Image 207
Aanmoediging


Van december 2020 tot en met juni 2021 hebben verschillende (fiets)sport bedrijven dit ochtend ritueel aangemoedigd.
Ik had daar veel werk aan omdat ze niet vanzelf kwamen en ik veel mailtjes en telefoontjes eraan moest besteden.
Het was nooit mijn bedoeling er zelf aan te ”verdienen” of er iets aan over te houden, maar ik deed het om de mensen die in de ochtend kwamen sporten een soort van te belonen.
Omdat ik er gewoonweg te weinig tijd voor heb om achter toffe bedrijven aan te jagen heb ik besloten dit onderdeel van PWWNL passief voort te zetten. Dus wil je met jou partij (ook) een keer de aanmoediging verzorgen in een van de komende maanden? Neem even contact met mij op.


Q: Waarom zo vroeg wakker worden?
A: Ik kan wel 100 redenen geven, maar de beste is omdat je geweldig bent!

Q: Moet ik betalen voor deze meetups?
A: Nee, deze zijn helemaal gratis, je moet alleen zweten en een beetje gezellig zijn in de chat!

Q: Hoe lang zijn deze ritjes?
A: 1 uur per groepje

Q: Is het een wedstrijd?
A: Nee, dit zijn groepsritjes die bij elkaar blijven (doel is groepstrainingen).


Om het mogelijk te maken je toe te kunnen voegen moet je Pre-work WorkoutNL wel volgen op Zwift onder de (achter)naam PWWNL.cc .
Zwift heeft inmiddels de club functie uitgerold en we zijn een officiële club, maar je kunt nog niet zoeken op Zwift nar clubs en enkele functionaliteiten werken nog niet binnen clubs.
Dus voor nu houden we vast aan het Zwift account, maar wil je op Zaterdag mee kunnen rijden met de club met alleen maar Nederlanders, volg dan zowel het PWWNL als mijn pesoonlijke (Jeroen van Keulen) account, want dan kan ik je uitnodigen voor de club.



Ik hoop je te zien bij de volgende meetup of op zaterdag bij een clubritje!




Leuk dat je langs komt. Ik heb geen gevuldekoekjes voor je, dus als dat geen probleem voor je is, klik dan op "Das goed!"